افزونه ( extension ) یک ابزار برای انجام دادن کارها با استفاده از دستورات از پیش تعیین شده میباشد، درواقع افزونه ها از پیش ساخته می شوند تا هنگامی که نیاز به انجام کاری داشتیم، آنها را به کار گیریم.
افزونه وردپرس چیست؟
پلاگین یا افزونه وردپرس ابزار هایی هستند که بر روی پنل وردپرس نصب می شوند تا انجام بسیاری از کارها را برای ما آسان تر کنند.
درواقع با استفاده از افزونه ها، بسیاری از کارهای پیشرفته را میتوان بدون نیاز به یک خط کدنویسی و یا حتی دانش کد نویسی انجام داد و بهره ی لازم را برد.
چرا از افزونه وردپرس استفاده کنیم ؟
قطعا برای شما پیش آمده که گاهی نیاز به ویژگی یا قابلیتی داشته اید که خودِ سیستم مدیریت محتوای وردپرس آن را نداشته است، در اینجا نیاز به استفاده از افزونه به وجود می آید.
افزونه ها کار را برای ما راحتتر میکنند اما اگر توانایی کدنویسی و رفع مشکل یا افزودن قابلیت موردنظر خود را از طریق کدنویسی داشتید، از افزونه استفاده نکنید و خود دست به کار شوید.
افزونه وردپرس چه ساختاری دارد ؟
افزونه های وردپرسی در قالب یک فایل زیپ هستند که این فایل زیپ دارای چند پوشه میباشد، در این پوشه ها فایل های مورد نیاز برای اجرا و نصب افزونه ( که این فایل ها با زبان PHP نوشته شده اند ) وجود دارد؛ با نصب افزونه بر روی وبسایت خود در عرض چند ثانیه می توانید امکانات و قابلیت هایی را به وبسایت خود اضافه کنید.
افزونه وردپرس را باید خریداری کنیم ؟
افزونه های رایگان متعددی برای وردپرس وجود دارد اما برخی از این افزونه ها توسط سازندگان آنها به صورت لایسنسی عرضه شده و باید در ازای استفاده از افزونه هزینه هایی را بپردازید.
برخی دیگر از افزونه ها علاوه بر نسخه ی رایگان نسخه ی پرو ( پیشرفته ) نیز دارند که برای استفاده ی بعضی از قابلیت های پیشرفته آن افزونه ها باید هزینه بپردازید
معایب استفاده زیاد از افزونه وردپرس
- کاهش سرعت سایت : استفاده ی زیاد از افزونه های وردپرسی حجم کد های سایت را بالا برده و باعث کند شدن سرعت لود سایت می شود، همچنین بعضی از افزونه ها ممکن است اصولی تولید نشده باشند و یا مفید نباشند در نتیجه باعث کاهش سرعت سایت می شوند.
- کاهش امنیت سایت : استفاده از افزونه های غیرمعتبر که سازندگان آن مورد تایید نباشند می تواند کاهش امنیت سایت را در بر داشته باشد به اینصورت که افزونه دارای باگ امنیتی بوده و راه نفوذی برای وبسایت شما ایجاد می کند.
- تداخل افزونه ها : زیاد بودن افزونه ها ممکن است باعث تداخل بین ان ها شود، و این تداخل بین افزونه ها باعث ایجاد مشکلاتی در لود سایت و بارگذاری سایت می شود.
10 افزونه وردپرسِ پر کاربرد
برخی از افزونه های کاربردی و پر استفاده ی وردپرس عبارتند از :
- افزونه یواست سئو | Yoast SEO : مورد استفاده برای سئوی سایت
- افزونه راکت | WP Rocket : مورد استفاده برای کش و بهینه کردن سایت و همچنین افزایش سرعت سایت
- افزونه لایت اسپید کش | LiteSpeed Cache : مورد استفاده برای کش و بهینه کردن سایت و همچنین افزایش سرعت سایت
- افزونه المنتور | Elemntor : افزونه صفحه ساز با فضای کاربری فوق العاده مناسب و راحت
- افزونه ویژوال کامپوزر | Visual Composer : افزونه صفحه ساز با امکانات بالا
- افزونه روولوشن اسلایدر | Revolution Slider : مورد استفاده برای ساخت اسلایدر های پیشرفته و قدرتمند
- افزونه لایر اسلایدر | Layer Slider : مورد استفاده برای ساخت اسلایدر های مناسب و سبک
- افزونه وردفنس | Wordfence Security : مورد استفاده برای اسکن امنیتی سایت و دفع حملات وارده به سایت
- افزونه گرویتی فرم | Gravity Form : مورد استفاده برای ساخت فرم های پیشرفته با فیلد های کاربردی
- افزونه داپلیکیتور | Duplicator : افزونه فوق العاده کاربردی برای دریافت خروجی از وبسایت و نصب دمو های آماده
امیدواریم که این قسمت از سری آموزش های آینوهاست مورد استفاده ی شما عزیزان قرار گرفته باشد.
تیم آینوهاست | AinOhost Team.